- Otrzymane podziękowania: 124
Zalew Wiślany - południowy brzeg
- Maciej, P 247
- Wylogowany
- Administrator
- P 247
Mniej
Więcej
7 lata 10 miesiąc temu #3179
przez Maciej, P 247
Replied by Maciej, P 247 on topic Zalew Wiślany - południowy brzeg
Na prośbę Jurka Komandora sprawdziłem dzisiaj lód w Kadynach.
Oględzin dokonałem tutaj , niestety tylko pieszo, wszedłem wgłąb akwenu 10 min. marszu w kolcach
Szklanka jak okiem sięgnąć.
Grubość lodu, 3-4 bardzo silne strzały piką. Jest to 10-12 cm.
Lód czysty, gładki, z małymi zanikającymi plackami śniegu.
Teraz ważne. Podczas oględzin w zasięgu wzroku nie wypatrzyłem żadnych zagrożeń. Wychodząc z tego miejsca, które wskazałem na mapce, nie należy wyjeżdżać w lewą stronę (kierunek zachodni). Na horyzoncie, w mojej ocenie 1,5-2 km od brzegu "coś" widać. Nie wiem czy to woda, czy łacha czystego lodu, nie widziałem - dla pewności nie jechać i nie sprawdzać samemu!!! Bo i po co, skoro... na prawo od prostopadłej do linii brzegowej są niekończące się połacie lodu bez skazy.
Jest miejsca na 3 km trasy!
Album ze zdjęciami .
Można śmiało jechać i próbować, ale podkreślam, akwen trzeba oblecieć/objechać i sprawdzić.
Oględzin dokonałem tutaj , niestety tylko pieszo, wszedłem wgłąb akwenu 10 min. marszu w kolcach
Szklanka jak okiem sięgnąć.
Grubość lodu, 3-4 bardzo silne strzały piką. Jest to 10-12 cm.
Lód czysty, gładki, z małymi zanikającymi plackami śniegu.
Teraz ważne. Podczas oględzin w zasięgu wzroku nie wypatrzyłem żadnych zagrożeń. Wychodząc z tego miejsca, które wskazałem na mapce, nie należy wyjeżdżać w lewą stronę (kierunek zachodni). Na horyzoncie, w mojej ocenie 1,5-2 km od brzegu "coś" widać. Nie wiem czy to woda, czy łacha czystego lodu, nie widziałem - dla pewności nie jechać i nie sprawdzać samemu!!! Bo i po co, skoro... na prawo od prostopadłej do linii brzegowej są niekończące się połacie lodu bez skazy.
Jest miejsca na 3 km trasy!
Album ze zdjęciami .
Można śmiało jechać i próbować, ale podkreślam, akwen trzeba oblecieć/objechać i sprawdzić.
Za tę wiadomość podziękowali: : Jurek
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Jurek
- Autor
- Gość
7 lata 10 miesiąc temu #3166
przez Jurek
Nowy post
Raport: Zalew WIślany, brzeg południowy
1. Tolkmicko - lód nieżeglowny, połamany
2. Kadyny - plaża "Srebrna Riwiera" - hektary gładkiego lodu z małymi zaspami (wszystkie zdjęcia z Kadyn). grubość: 10cm
3. Stanica Wodna w Nadbrzeżu - lód 10-12 cm. Zatoka Elbąska: Dużo gładkiego z niewielkimi zaspami. UWAGA - niezbadane wyjście z Zatoki Elbląskiej na Zalew Wiślany
Jurek, P-345
1. Tolkmicko - lód nieżeglowny, połamany
2. Kadyny - plaża "Srebrna Riwiera" - hektary gładkiego lodu z małymi zaspami (wszystkie zdjęcia z Kadyn). grubość: 10cm
3. Stanica Wodna w Nadbrzeżu - lód 10-12 cm. Zatoka Elbąska: Dużo gładkiego z niewielkimi zaspami. UWAGA - niezbadane wyjście z Zatoki Elbląskiej na Zalew Wiślany
Jurek, P-345
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: Tomek Zakrzewski
Czas generowania strony: 0.063 s.