termin MPS
- P-155
- Wylogowany
- Premium Member
Mniej
Więcej
9 lata 9 miesiąc temu #2391
przez P-155
Łukasz Zakrzewski
MKŻ Mikołajki
Replied by P-155 on topic termin MPS
W pełni popieram Stefana.
Mistrzostwa Polski to moim zdaniem impreza nr 3 na swiecie. Wszyscy chcą się zmierzyć i do nas przyjechać. Jak widzą komunikat to wsiadają w auta i lecą do Polski. Po czym przyjezdzają a tu regaty centralne. Nie wyobrazam sobie, ze ja jade np. na M. Szwecji i w polowie drogi albo na miejscu dowiaduje sie ze beda jednak regaty rankingowe..
Nasi kadrowicze juz dawno sygnalizowali ze sprzęt nie zdązy i nie powinna zapasc taka decyzja.
Chodzi mi tu przede wszYstkim o zawodnikow zagranicznych. Nie mozna tak wiecej robic jak chcemy by traktowali nas powaznie.
Jestesmy autorytetem nie tylko w wynikach ale i w organizacji regat. Nie psujmy tego.
Pozdrawiam
Mistrzostwa Polski to moim zdaniem impreza nr 3 na swiecie. Wszyscy chcą się zmierzyć i do nas przyjechać. Jak widzą komunikat to wsiadają w auta i lecą do Polski. Po czym przyjezdzają a tu regaty centralne. Nie wyobrazam sobie, ze ja jade np. na M. Szwecji i w polowie drogi albo na miejscu dowiaduje sie ze beda jednak regaty rankingowe..
Nasi kadrowicze juz dawno sygnalizowali ze sprzęt nie zdązy i nie powinna zapasc taka decyzja.
Chodzi mi tu przede wszYstkim o zawodnikow zagranicznych. Nie mozna tak wiecej robic jak chcemy by traktowali nas powaznie.
Jestesmy autorytetem nie tylko w wynikach ale i w organizacji regat. Nie psujmy tego.
Pozdrawiam
Łukasz Zakrzewski
MKŻ Mikołajki
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Stanisław Macur
- Gość
9 lata 9 miesiąc temu #2390
przez Stanisław Macur
Replied by Stanisław Macur on topic termin MPS
Drogi Stefanie !
Twoje prawo do komentowania wymaga odpowiedzialności aby z niego korzystać.
To , że zaplanowałeś dojazd ... z Turynu w podstawowym terminie MPS to Twoje decyzja..
Może nas poinformujesz na jaki to termin chciałeś
przesunąć MPS ???
Dla ułatwienia podpowiem , że najbliższy termin nie kolidujący dla innych zawodników(jun i sen)
z imprezami głównymi (MŚ Jun i ME Sen ) to aktualnie (!)13-15 marca... Przy braku widoków ostrej zimy i obecnym lodzie to szanse , że będzie lód są niewielkie...
Bardzo jestem ciekaw stanowczej, konsekwentnej i zdeterminowanej odpowiedzi...
Do zobaczenia na lodzie.
Stasiu . P-111
Twoje prawo do komentowania wymaga odpowiedzialności aby z niego korzystać.
To , że zaplanowałeś dojazd ... z Turynu w podstawowym terminie MPS to Twoje decyzja..
Może nas poinformujesz na jaki to termin chciałeś
przesunąć MPS ???
Dla ułatwienia podpowiem , że najbliższy termin nie kolidujący dla innych zawodników(jun i sen)
z imprezami głównymi (MŚ Jun i ME Sen ) to aktualnie (!)13-15 marca... Przy braku widoków ostrej zimy i obecnym lodzie to szanse , że będzie lód są niewielkie...
Bardzo jestem ciekaw stanowczej, konsekwentnej i zdeterminowanej odpowiedzi...
Do zobaczenia na lodzie.
Stasiu . P-111
- StefanS
- Wylogowany
- Senior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
9 lata 9 miesiąc temu #2389
przez StefanS
Replied by StefanS on topic termin MPS
Drogi Macieju, Komandorze,
Jak doskonale pamiętasz (posty są na naszym forum), sugerowałem jako jeden z pierwszych aby MP przesunąć. Argumenty miałem dokładnie takie jakie dziś leżą u podstawy podjętej ostatecznie decyzji o zmianie terminu. Osobiście uważam, że decyzja jest dobra jednak zaskakuje mnie zupełny brak stanowczości i konsekwencji przy jej podejmowaniu. I o to mam do ciebie pretensje.
Z mojej perspektywy, ten brak stanowczości z Twojej strony a moja determinacja aby w MP wystartować doprowadziły do tego, że poniosłem znaczne koszty aby dojechać z Turynu i brać udział. W podobnej sytuacji, mniemam jest kilku innych zawodników, którzy musieli wybierać a wybrali by inaczej, gdybyś w porę wykazał się wspomnianą stanowczością i determinacją.
Jest prawo Mistrzów do nalegania, Komandora do Zarządzania i nas do komentowania. Korzystam więc z mojego niepisanego prawa, niekoniecznie czerpiąc z tego satysfakcję
P402 Stefan
Jak doskonale pamiętasz (posty są na naszym forum), sugerowałem jako jeden z pierwszych aby MP przesunąć. Argumenty miałem dokładnie takie jakie dziś leżą u podstawy podjętej ostatecznie decyzji o zmianie terminu. Osobiście uważam, że decyzja jest dobra jednak zaskakuje mnie zupełny brak stanowczości i konsekwencji przy jej podejmowaniu. I o to mam do ciebie pretensje.
Z mojej perspektywy, ten brak stanowczości z Twojej strony a moja determinacja aby w MP wystartować doprowadziły do tego, że poniosłem znaczne koszty aby dojechać z Turynu i brać udział. W podobnej sytuacji, mniemam jest kilku innych zawodników, którzy musieli wybierać a wybrali by inaczej, gdybyś w porę wykazał się wspomnianą stanowczością i determinacją.
Jest prawo Mistrzów do nalegania, Komandora do Zarządzania i nas do komentowania. Korzystam więc z mojego niepisanego prawa, niekoniecznie czerpiąc z tego satysfakcję
P402 Stefan
- Tomek Zakrzewski
- Wylogowany
- Moderator
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 45
9 lata 9 miesiąc temu #2386
przez Tomek Zakrzewski
Replied by Tomek Zakrzewski on topic termin MPS
Maciej,
w imieniu własnym i wszystkich kadrowiczów, którzy z przyczyn obiektywnych nie byliby w stanie wziąć udziału w MP w nadchodzący weekend, chciałbym podziękować za podjęcie decyzji o przesunięciu mistrzostw. Ta decyzja pozwoli nam na przygotowanie sprzętu, który nie zdąży dotrzeć do nas z USA na najbliższy weekend, a to oznacza, że żaden z aktualnych medalistów nie pojawiłby się na mistrzostwach.
Zdajemy sobie sprawę z faktu, iż ta decyzja może spowodować komplikacje w planach startowych innych zawodników, ale wierzymy, że jest to najmniejsze zło.
Dziękujemy braci bojerowej za wyrazy poparcia i solidarności.
w imieniu własnym i wszystkich kadrowiczów, którzy z przyczyn obiektywnych nie byliby w stanie wziąć udziału w MP w nadchodzący weekend, chciałbym podziękować za podjęcie decyzji o przesunięciu mistrzostw. Ta decyzja pozwoli nam na przygotowanie sprzętu, który nie zdąży dotrzeć do nas z USA na najbliższy weekend, a to oznacza, że żaden z aktualnych medalistów nie pojawiłby się na mistrzostwach.
Zdajemy sobie sprawę z faktu, iż ta decyzja może spowodować komplikacje w planach startowych innych zawodników, ale wierzymy, że jest to najmniejsze zło.
Dziękujemy braci bojerowej za wyrazy poparcia i solidarności.
Za tę wiadomość podziękowali: : P-35
- Maciej, P 247
- Wylogowany
- Administrator
- P 247
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 124
9 lata 9 miesiąc temu #2361
przez Maciej, P 247
Replied by Maciej, P 247 on topic termin MPS
Dostałem informację od naszych Mistrzów, że sprzęt został już nadany i będzie w W-wie w środę, a w czwartek w Olsztynie.
Teraz przeszkodzić może nam jedynie pogoda.
A z tą nie jest tak źle, jak zapowiadają prognozy.
Tutaj możemy zerknąć na Niegocin .
We wtorek ruszam na poszukiwania lodu. Zaczynam od Śniardw, potem Niegocin, Pierkunowo (Kisjano/Dargin) oraz Święcajty.
Będą relacje z poszczególnych jezior, a w środę o 1200 decyzja. Oby się udało.
Teraz przeszkodzić może nam jedynie pogoda.
A z tą nie jest tak źle, jak zapowiadają prognozy.
Tutaj możemy zerknąć na Niegocin .
We wtorek ruszam na poszukiwania lodu. Zaczynam od Śniardw, potem Niegocin, Pierkunowo (Kisjano/Dargin) oraz Święcajty.
Będą relacje z poszczególnych jezior, a w środę o 1200 decyzja. Oby się udało.
Za tę wiadomość podziękowali: : P-35
- Roger
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 7
9 lata 9 miesiąc temu #2359
przez Roger
Replied by Roger on topic termin MPS
witam brać bojerową
jestem za P247 i P74 ale co robić jak luty ponoć ma być ciut chłodniejszy od stycznia.
tylko życzenia mroznej zimy możemy sobie życzyć.
pozdrawiam z wielkopolski
P-251 Roger
jestem za P247 i P74 ale co robić jak luty ponoć ma być ciut chłodniejszy od stycznia.
tylko życzenia mroznej zimy możemy sobie życzyć.
pozdrawiam z wielkopolski
P-251 Roger
Za tę wiadomość podziękowali: : P74
- P74
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
9 lata 9 miesiąc temu #2355
przez P74
Replied by P74 on topic termin MPS
Witam Wszystkich serdecznie.
Popieram apel naszych reprezentantów na MŚ 2015.
Powinniśmy jako flota dopasować nasze plany organizacyjne \ startowe i dać im szansę na przygotowanie się do najważniejszej krajowej imprezy, MMP.
Pozdrawiam Jerzy Taber P74
Popieram apel naszych reprezentantów na MŚ 2015.
Powinniśmy jako flota dopasować nasze plany organizacyjne \ startowe i dać im szansę na przygotowanie się do najważniejszej krajowej imprezy, MMP.
Pozdrawiam Jerzy Taber P74
- Maciej, P 247
- Wylogowany
- Administrator
- P 247
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 124
9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #2352
przez Maciej, P 247
Replied by Maciej, P 247 on topic termin MPS
Jest w języku angielskim słowo tricky, które świetnie odzwierciedla to, jaki mamy sezon bojerowy tej zimy. Znaczy ono mniej więcej tyle, co: zdradliwy, chytry, zawiły, wykrętny, zdradziecki i niebezpieczny.
Dokładnie tym samym słowem będzie można określić, to co wydarzy się po podjęciu jakiejkolwiek decyzji, będącej reakcją na słowa naszych Mistrzów.
Udało mi się zorganizować możliwość przesunięcia Międzynarodowych Mistrzostw Polski o 1 lub 2 tygodnie - Organizatorzy regat wypadających w tych terminach wyrazili zrozumienie dla sytuacji. Taki krok niczego jednak nie rozwiązuje. Jeśli bowiem przesuniemy MMP, to eliminujemy z niej wszystkie osoby zaangażowane w Mistrzostwa Świata Juniorów oraz IO.
Inne rozwiązanie, to skrócenie Mistrzostw Polski do 2 dni. Bez piątku. Wtedy wszyscy spotkamy się na lodzie.
Wtedy może nie będzie tricky.
Dokładnie tym samym słowem będzie można określić, to co wydarzy się po podjęciu jakiejkolwiek decyzji, będącej reakcją na słowa naszych Mistrzów.
Udało mi się zorganizować możliwość przesunięcia Międzynarodowych Mistrzostw Polski o 1 lub 2 tygodnie - Organizatorzy regat wypadających w tych terminach wyrazili zrozumienie dla sytuacji. Taki krok niczego jednak nie rozwiązuje. Jeśli bowiem przesuniemy MMP, to eliminujemy z niej wszystkie osoby zaangażowane w Mistrzostwa Świata Juniorów oraz IO.
Inne rozwiązanie, to skrócenie Mistrzostw Polski do 2 dni. Bez piątku. Wtedy wszyscy spotkamy się na lodzie.
Wtedy może nie będzie tricky.
Ostatnia9 lata 9 miesiąc temu edycja: Maciej, P 247 od.
Za tę wiadomość podziękowali: : P74
- DNP36
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 45
9 lata 9 miesiąc temu #2351
przez DNP36
Nowy post
Reprezentanci Polski na mistrzostwa świata w USA, medaliści tych regat i wszyscy aktualni medaliści mistrzostw Polski APELUJĄ PONOWNIE o przesunięcie terminu Mistrzostw Polski. Informujemy, że nasz sprzęt wróci do kraju najwcześniej w piątek 6.02!!!
Uważamy, że pozbawienie nas możliwości startu w najważniejszej imprezie krajowej będzie precedensem w długiej historii polskich bojerow.
W ubiegłym MP odbyły się w połowie lutego, czyli 2 tygodnie przed Mistrzostwami Europy i nic nie stoi na przeszkodzie, aby i w tym sezonie było podobnie.
Poza tymi argumentami chcemy zwrócić uwagę na fakt, że MPS nigdy nie były pierwszą imprezą sezonu.
Regulamin rywalizacji PZZ wymaga od nas uczestnictwa w MPS, czego nie będziemy mogli spełnić.
Oczekujemy zmiany terminu MPS i liczymy na poparcie wszystkich zawodników.
Pozdrawiamy serdecznie z Kingston
Uważamy, że pozbawienie nas możliwości startu w najważniejszej imprezie krajowej będzie precedensem w długiej historii polskich bojerow.
W ubiegłym MP odbyły się w połowie lutego, czyli 2 tygodnie przed Mistrzostwami Europy i nic nie stoi na przeszkodzie, aby i w tym sezonie było podobnie.
Poza tymi argumentami chcemy zwrócić uwagę na fakt, że MPS nigdy nie były pierwszą imprezą sezonu.
Regulamin rywalizacji PZZ wymaga od nas uczestnictwa w MPS, czego nie będziemy mogli spełnić.
Oczekujemy zmiany terminu MPS i liczymy na poparcie wszystkich zawodników.
Pozdrawiamy serdecznie z Kingston
Moderatorzy: Tomek Zakrzewski
Czas generowania strony: 0.079 s.