- Posty: 476
- Otrzymane podziękowania: 124
bardzo fajna przypominajka - animacje z przepisami
- Maciej, P 247
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
- P 247
Mniej
Więcej
8 lata 11 miesiąc temu #2762
przez Maciej, P 247
Replied by Maciej, P 247 on topic bardzo fajna przypominajka - animacje z przepisami
Domyślam się, że chodzi o ten obrazek:
I zapewne chodzi ten ślizg, który przecina linię startu.
W polskich warunkach oczywiście jest to błąd, ponieważ w tym miejscu na lodzie leży rozpięta linia startowa, na starcie stoją zawodnicy do kolejnego biegu, a poniżej linii startowej jest strefa bezpieczeństwa, a poniżej niej - pole oczekiwania.
Ten obrazek ilustruje warunki amerykańskie, gdzie stosuje się tzw. open (finish) line, czyli bezpieczny korytarz.
Za oceanem po starcie linia jest zwijana... i jest to jeden z czynników powodujących, że rozgrywa się tam mniej wyścigów niż w Europie.
Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi.
I zapewne chodzi ten ślizg, który przecina linię startu.
W polskich warunkach oczywiście jest to błąd, ponieważ w tym miejscu na lodzie leży rozpięta linia startowa, na starcie stoją zawodnicy do kolejnego biegu, a poniżej linii startowej jest strefa bezpieczeństwa, a poniżej niej - pole oczekiwania.
Ten obrazek ilustruje warunki amerykańskie, gdzie stosuje się tzw. open (finish) line, czyli bezpieczny korytarz.
Za oceanem po starcie linia jest zwijana... i jest to jeden z czynników powodujących, że rozgrywa się tam mniej wyścigów niż w Europie.
Jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Jan 3,16
- Wylogowany
- Senior Member
Mniej
Więcej
- Posty: 77
- Otrzymane podziękowania: 6
8 lata 11 miesiąc temu #2761
przez Jan 3,16
Replied by Jan 3,16 on topic bardzo fajna przypominajka - animacje z przepisami
Maciej to poproszę o komentarz do pkt 6 FINISH - CORRECT PROCEDURE. Nie wkradł się tam błąd?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Maciej, P 247
- Autor
- Wylogowany
- Administrator
- P 247
Mniej
Więcej
- Posty: 476
- Otrzymane podziękowania: 124
8 lata 11 miesiąc temu #2760
przez Maciej, P 247
Nowy post
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: Tomek Zakrzewski
Czas generowania strony: 0.048 s.